pub-5227343115765587 02114 adm-pub-169917287441 SOSYAL MESAFELİ DÜĞÜNLER HAKKINDA.!! BU BİLGİLERİ KAÇIRMAYIN..!!
top of page

✨SOSYAL MESAFELİ DÜĞÜNLER HAKKINDA.!! BU BİLGİLERİ KAÇIRMAYIN..!!


Öncelikle herkese merhabalar, Sağlıklı bir ülkede yaşamak temennisi ile tüm değerli misafirlerimizi selamlamak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Korona Yani Covid – 19 Süreci tüm ülke Sağlığımız ve Ülke ekomomimiz için üzücü,Yorucu,Yıpratıcı bir süreç oldu. Bu süreçten tabiki de en çok etkilenenlerden biride düğün ve organizasyon sektörü oldu. Kısmi olarak bu virüsü yenmemiz ile birlikte süreçte düğün ve organizasyonların açılması 1 temmuz olarak kararlaştırdı. Ancak 1 temmuzda açılması ile birlikte bizi birçok tedbir bekliyor olacak. Bu tedbirlere birazdan deyineceğim. Ve en önemlisi bu tedbirlere değinirken siz değerli misafirlerimiz ve çiftlerimizin de alması gereken önlemlerden önemsemesi gereken önlemlerden de bahsediyor olacağım. Aşağıda ana maddeler halinde bunları yazıyorum. İlginizi çeken kısmı detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. Şimdiden organizasyon yapacak Evlenecek, Nişanlanacak tüm çiftlerimize Gelin ve Damat adaylarımıza bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Dj düğün.net

Birinci Madde ; Düğünlerde sağlık Tedbirleri nasıl olacak ?

- Öncelikle Düğünlerde tedbirlerimiz Masa Mesafesi, Sandalye mesafesi ve Hijyen kontrol olarak 3 e ayrılmış olacak.

- Masa Mesafesi ve Masa araları en az 1.5 M olacak şekilde organizasyon tarafından ayarlanacak.

- Yuvarlak Oval masalarda Max. 6 Kişi ( 50cm’e denk gelecek şekilde ) oturma planı ile oturabilecekler.

- Tüm Masalarda kişiye özel Dezenfektan ve Maske bulunacak.

- Tüm masalarda Plastik Kullan at şeklinde Tabaklar ve bardaklar kullanılacak.

- Salon ve Mekan Girişlerinde Her giren kişinin ve Personelin Ateşleri Ölçülecek eğer 38C ‘nin üzerinde bir bulguya rastlanırsa en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

- Organizasyon süreci boyunca Salon içi görevliler dahil olmak üzere tüm garsonlar Maske takacak ve kullanıcak.

- Belirli süreler aralığında Maskelerin takılması için ANONS’lar yapılacak.

- Tuvaletlerde tek kullanımlık kağıt peçete havlular olacak. Mutlaka dezenfektan bulundurulacak.

- Mümkün olduğunca Toplu fotoğraflar çekilmeyecek. 50 cm Aralıklar ile temas olmadan çekim yapılabilecek.

İkinci Madde ; Düğünlerde Eğlence Nasıl olacak ?

- Düğünlerin ve organizasyonların olmazsa olmazı tabi ki eğlencedir. Ve bu noktada birçok çiftimiz benimle iletişime geçerek nasıl eğlence yapabileceklerini ve insanları eğlendirebileceğimizi sordular. Bizlerde biraz gözlem ile biraz bilgilendirilme ile bu konuyu sentezleyerek vakıf olan noktaya geldik.

- Gelin & Damat Çift içeriye girişlerinde tüm davetlilerin Maskelerini takmaları Zorunlu olacak. Çift içeriye girerken ve organizasyon sürecinde de Yine maskeleri takılı olması gerekecek. Açık Hava Kır düğünü Mekanlarında bunun kısıtlaması biraz daha kaldırılmış durumda. Çift içeriye girdikten sonra Maskelerini çıkarabilecek.

- Takı ve Tebrik merasiminde ya masa dolaşılacak, Ya da Takı kutusu hazırlanıp takılar kutunun içerisine atılacak.

- Eğlence konsepti Şuan’lık genelgede hiçbir şekilde eğlence olmayacak dese de bu kurula çok fazla uyulabileceğini düşünmüyoruz ve eğlenceler sosyal mesafeli olarak çiftetelli ankara havası veya el ele tutuşmadan damat halayı gibi oyun havaları ile eğlenilebilecek. Bu süre zarfında çift sahnede oynayabilecek ancak misafirler kendi masalarının çevrelerinde oynayabilecek. Kır düğünü mekanlarında durum burada da biraz daha değişiyor. 2 m’ 1 insan gelecek şekilde büyük bir pist varsa arzu ederse pistte de oynayabilecek.

- Dans etmek sadece Gelin ve Damat için olacak. İlk danslarının haricinde bir daha dans müziği şeklinde teşvik edici bir müzik çalınmayacak.

Üçüncü Madde ; Organizasyon Süreleri Nasıl olacak ?

- Genellikle 5 Saat olan organizasyonlar 3 – 4 Saate düşürülecek. Aynı gün Aynı mekan da 2 organizasyon varsa bunların arasında minimum 2 saat olacak.

- Kapalı salonlar bu 2 saatlik süreçte hem dezenfektan yapıp hem de kapalı alan mekanlarını iyice havalandıracaklar.

- Açık kır düğünü mekanları dezenfektasyonu yapıp Tuvaletleri havalandırarak ve temizliğini yaparak 2. Merasime geçişini yapacaklar.


Evet Sebgili çiftlerim.. İşte durumlar bu şekilde. Tabiki yavaş yavaş daha fazla şekillenmeye başlayacak ancak son durumlar şuanda bunu gösteriyor..

Şimdiden Bu yazıyı okuyan tüm çiftlerimize Bir Ömür Boyu Mutluluklar Dileriz..!!


Dj Düğün.net

44 görüntüleme0 yorum
bottom of page